VAN DRIESSCHE MARCEL
Marcel Van Driessche volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Dendermonde (1954-1960) en aan het Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen (1960-1965) waar hij laureaat werd. Hij realiseerde o.m. landschappen, lentes, figuren, naakten en stillevens.

Uit de pers:"M.V.D. is een modern kleurexpressionist die het fauvisme en het expressionisme van Latem een persoonlijk cachet heeft gegeven: zijn werk staat tussen het expressionisme en Cobra.

Als kunstschilder gaf hij een maximale intensiteit aan kleur en vorm. Zijn grote stimulans en inspiratie waren zijn grenzeloze liefde voor de natuur. Hij was een stukje uit die natuur, vond hij zelf. Hij was geboren in Zele-Durmen en dat dorpje aan de Durme was zijn "territorium", daar heeft hij de laatste jaren van zijn leven de meeste kunstwerken gemaakt. Zijn bedoeling met zijn kunstwerken was om de mensen te laten inzien dat je leven rijker en een nieuwe betekenis kan krijgen door zich open en toegankelijk te stellen voor de artistieke boodschap van een kunstenaar.

Hij werd geselecteerd voor de Provinciale Prijs van Oost-Vlaanderen voor schilderkunst in 1956. Hij was van 1970 tot 1990 leraar aan de academie te Dendermonde en gaf tevens les aan de tekenschool te Waasmunster.