NATHALIE HENDRICKX CERAMICS
LUBBEEK • Uniek handgemaakt porselein, geïnspireerd op de onderwaterwereld

Ik tracht met mijn werken de schoonheid van de onderwaterwereld tastbaar te maken en dichter in onze huiskamers te brengen. Met mijn werk wil ik een dialoog aangaan tussen de kwetsbaarheid van het onderwaterleven en de impact van de mens.

De werken die ik onder meer presenteer hebben de naam “PrickleS” meegekregen. Zij vertegenwoordigen allerlei wonderbaarlijke zeedieren. Ieder werk uit deze serie is uniek en volledig met de hand gemaakt in papierporselein. De techniek die ik hiervoor toepas, heb ik zelf bedacht.
De prickles zijn aan de binnenzijde hol, soms bevatten ze ingekleurde porselein of worden ze gedecoreerd met goudluster. Door de manier waarop de prickles worden gepositioneerd, lijken ze als het ware te bewegen. Net zoals zachte koraal.

Mijn werken zijn puur en hebben van nature een fragiel karakter. Enerzijds lijkt het alsof ze steken en prikken, anderzijds oefenen ze een zekere aantrekkingskracht op je uit. Ze geven je een “prikkelende” sensatie wanneer je ze vasthoudt en tegelijktertijd vragen ze ook te worden gekoesterd. Net zoals het onderwaterleven.