ADRIE HELLO
PAPENDRECHT • Adrie Hello (1957) is een aquarellist, die voornamelijk stadsgezichten van Dordrecht schildert. Net als vele schilders in het verleden raakt hij nog steeds geïnspireerd door de oude binnenstad met zijn havens. Hij houdt van het typische “Dordtse” licht, veroorzaakt door de ligging van de stad aan de drie grote rivieren. Sinds kort is hij in het bezit van een sfeervol atelier in de historische binnenstad van Dordrecht waar hij ook workshops geeft.

Kenmerkend voor zijn aquarellen is het intensieve gebruik van de pigmenten en het helder houden van de aquarellen. Meestal werkt hij met een bescheiden palet, zonder al te uitbundig kleurgebruik. Echt de Dordtse kleuren van een regenachtige middag. Zijn favoriete jaargetijde is de herfst, een bepaalde stemming die je zeker terug vindt in zijn aquarellen. Het gaat bij Adrie meer om de sfeer en het gevoel dan om de details, hij wil duidelijk iets overlaten aan de verbeeldingskracht van de kijker. “Minder is meer” staat hierbij centraal.

Adrie start meestal als basis met pure aquarel, waarbij hij in een later stadium ook gebruik maakt van gesso, witte gouache en witte soft pastel, dit om een zachte sfeer te scheppen en te spelen met het licht.
mail ons
0031.0786157414